Отборът на Челси продължава с победния си ход в английската Висша лига. В първа среща от 4-ия кръг, лондончани се справиха леко с новака Бърнли - 3:0.

Головете за "сините" вкараха Анелка, Балак и Ашли Коул, а благодарение на успеха момчетата на Карло Анчелоти оглавиха еднолично класирането с пълен актив от 12 точки. Победата можеше да е далеч по-изразителна, ако не бяха отличните намеси на вратаря на Бърнли Бриан Йенсен, който на няколко пъти предотврати чисти попадения.

Челси откри резултата едва в края на първото полувреме чрез Никола Анелка. Французинът получи отличен пас от партньора си в предни позиции Дидие Дрогба и от няколко метра не сгреши - 1:0. Решителният удар момчетата на Карло Анчелоти наложиха в началните минути на втората част. Михаел Балак в 47-ата и Ашли Коул в 52-ата минути направиха резултата 3:0, а и за двете попадения с асистенция се отличи Фнак Лампард.

До края на двубоя "сините" можеха да вкарат и нови голове, но вратарят на Бърнли парира по отличен начин удари на Дрогба и Есие.

ЧЕЛСИ - БЪРНЛИ 3:0
1:0 Анелка (45')
2:0 Балак (47')
3:0 А. Коул (52')